zaterdag 18 februari 2012

Het ene dak is het andere niet!

Zeker niet. Dat is ook een van de redenen waarom het zo lang duurt voor onze restauratie van start gaat.

Want hoe werkt monumentenfonds?

Ons huis, de bouw is gestart ergens eind 1600, met een mooi hoog dak met 8 dakkapellen. Maar in 1910 is er een nieuw dak opgekomen, waarschijnlijk waren toen de financiele middelen niet toereikend voor eenzelfde dak, en is er een laag, blind schilddak op geplaatst. Op het moment dat ons huis een monument werd, had het dit "nooddak" al meer dan een eeuw en zo werd dit blinde dak dan ook "monumentaal".
Hallooooooooo, wij willen terug naar het origineel, niet het lapwerk, dus met hoge kap en dan kompleet met dakkappellen.

Na veel overleg is de kogel door de kerk en mogen wij van het Monumentenfonds het gewenste dak gaan plaatsen.

Dat betekent dus dat wij straks boven kunnen gaan slapen, met aan een kant uitzicht op de noordkust en aan de andere kant uitzicht op de zuidkust........kan beroerder toch? en dan komt er op een verhoging voor het raam een bad zodat je in het bad naar de zee kunt kijken. 's Avonds met de ondergaande zon :)

Nog steeds is het de bedoeling om over 3 maanden te starten. Dinsdag is er weer vervolg overleg met de aannemer want er moeten nog gedetailleerde tekeningen gemaakt worden voor de bouw, maar het wordt steeds echter.

Vandaag alvast alle boeken uitgezocht voor Roel van de Boekenmarkt op Curacao. Houd je maar vast, er komen 5 grote manden aan. Want er moet natuurlijk ook opgeruimd gaan worden.


Het schilddak zoals het nu is.


Het dak met de hoge kap zoals het er na de restauratie uit zal zien.

Fijn weekend allemaal en veel plezier met carnaval.

Groet Petra

3 opmerkingen:

 1. mens je komt je bed niet meer uit!! wat spannend!!!! HEUL benieuwd;)!

  Liefs,
  Lynda

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Spannend! En wat lijkt me dat heerlijk... zeezicht (en dan ook nog een mooie zee ook!!!)

  Groetjes Judith

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Bent u op zoek naar een vakantiewoning curacao? Bij Villa Paulina bent u aan het juiste adres voor o.a. vakantiewoning curacao, vakantiewoningen curacao, vakantiewoning huren curacao.

  vakantiewoning curacao

  BeantwoordenVerwijderen