dinsdag 7 februari 2012

Druk bezig

We hebben inmiddels twee zaterdagen gewerkt in de wei waar Besje moet komen te staan / lopen. Althans we, dat is niet helemaal waar, 2 mannen met een kettingzaag :) 
Maar nu nog 1 dag ruimen, en dan kan ze komen. 

Afgelopen zondag hebben we onder het drinken van een wijntje besproken hoe wij de wei zouden willen zien. 

De vraag was snel beantwoord, lommerrijk. Altijd al een mooi woord gevonden, waar mijn fantasie dan ook heel erg op hol slaat.

Bomen, die zijn er natuurlijk al, maar een aantal hebben de heftige regenval niet overleefd, en moeten er dus uit. Daar wordt een kenepa en een mahok voor teruggeplaatst. 
Er staat een kers en verder wil ik nog een mango en een tamarinde planten. 

Een gedeelte van de oude slavenmuur is hersteld, en daar wil ik graag wat kruidenplanten. Dit ligt mooi in de luwte, want vergis je niet, het kan bij ons behoorlijk waaien.

En dan natuurlijk zitjes, op verschillende plekken. Ook weer een excuus om porch sales af te struinen, op zoek naar de leukste banken en bloempotten.

Ook niet vergeten een hangmatje :)

Maar dus al pratende kwamen we wel tot de ontdekking dat ons eerdere idee voor gezelschap voor Besje niet zo'n goed idee was. 

Een geitje, want dat betekend dat er van die lommerrijke tuin niet zo veel terecht komt, helemaal niets dus. Een geitje vreet echt alles op, inclusief hangmatje...

Dus Besje gaat al snel komen, wij verheugen ons er in ieder geval op :)

Ook zijn we met de aanstaande restauratie nog steeds druk bezig, de officiële architekten tekeningen worden nu gemaakt, ik wist niet dat er verschil was. Maar deze tekeningen zijn nodig voor de aannemer.

Met de aannemer hebben we gepland om over 3 maanden te kunnen starten, dit heb ik ook aan monumentenfonds doorgegeven. Dat zou dan betekenen dat we voor de regenval van november onder dak zijn :) Dan heb ik dus ook niet meer de angst dat de schoorsteen naar beneden zal komen.

Groet Petra

Geen opmerkingen:

Een reactie posten