dinsdag 31 juli 2012

Niet alle dromen zijn bedrog.


Het zal ongeveer 15 jaar geleden zijn dat ik een Elle Wonen las. Hierin stond een reportage van een kunstenaar die een klein magazina bewoonde op de voormalige plantage Landhuis Siberie op Curaçao.
Ik was verkocht, heb weken weggedroomd bij deze reportage, en nam mij voor, als ik ooit op Curaçao kom ga ik deze plek bezoeken.
Jaren later ben ik verhuisd naar Curaçao, en de Elle Wonen ging mee in de verhuiskist.
Maar hoe ik ook speurde en in de buurt rondreed, het Landhuis vond ik niet. Het stond op de kaart, maar in tegenstelling tot bijna ieder ander Landhuis, stond er geen bordje van monumentenfonds, en was het ook niet opengesteld voor publiek.
Wij  woonden in een klein huisje op Plantage Vredenberg, totdat ik een advertentie in een lokaal krantje zag:
“Landhuis te huur op Banda Bou, voor wie van anders wonen houdt”
Het zal toch niet?
Ja, het was zo!
De kunstenaar was inmiddels vertrokken, maar het kleine magazina stond er natuurlijk nog wel. We mochten het Landhuis huren na enige gesprekken met de eigenaar, en inmiddels is het sinds 3 jaar in eigendom.
De restauratie die hard nodig was, is gestart door de stal te verbouwen tot een sfeervol appartement waar het oude natuurlijk gerespecteerd wordt. Daar kunnen wij dan wonen terwijl het grote huis gerestaureerd gaat worden.
Daarna willen we de stal verhuren aan gasten die net als wij genieten van deze bijzondere plek.
De bewuste Elle Wonen ben ik in de loop van de jaren ergens kwijtgeraakt, maar mijn plek heb ik gevonden.
Een droom is uitgekomen.

Groet Petra

5 opmerkingen:

 1. Heerlijke droom die uitgekomen is.
  prachtig plekje... een soort van paradijs.
  nog veel te doen maar als het klaar is.....
  Kan het grote genieten beginnen.....
  Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 2. prachtig dat je droom is uit gekomen ....zo zie je maar weer dat dat zeker kan gebeuren ....geniet van je uit gekomen droom ....fijne week lieve groet rosita

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Weetje dat ik dit zo'n mooi verhaal vind Petra, volg je droom maar vooral hou hem vast.

  Goed van je en wat heerlijk dat je droom is uitgekomen.

  Liefs
  Tanja

  BeantwoordenVerwijderen
 4. oe jammer dat je die ELLE kwijt bent...had je moeten inlijsten!!!! Zo zie je maar, NIKS is onmogelijk en STICK TO YOU DREAMS;)!

  X

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heerlijk die dromen en soms komen ze uit, dan moet je weer even in je arm knijpen, bang dat je wakker wordt en dat je droom voorbij is. Heerlijk die dromen die uitkomen. Las net je weblog door en dan al die archeologische vondsten. Dat is gewoon schatgraven. Ik werk in een pas verbouwd museum met een grote en belangrijke archeologische afdeling. Het is een boeiende materie die nog steeds veel geheimen met zich meedraagt.

  groeten Pauline

  BeantwoordenVerwijderen