maandag 12 september 2011

Weer een stapje voorwaarts


Morgen heeft de aannemer een afspraak met monumentenfonds. Ze hebben de offerte dus helemaal bekeken en de laatste vragen moeten worden beantwoord. Ik hoop dat het nu allemaal een beetje gaat doorlopen. We hebben de laatste tijd weer redelijk veel regen gehad, en ik weet niet hoe lang de boel het nog gaat houden. Komt ook nog bij dat we al een jaar geen balken, muren en shutters aan de buitenkant van het huis schoonmaken, dus dan weten jullie gelijk waarom ik het fotograferen een beetje op een laag pitje heb gezet:)
Maar ik wil jullie graag onze keuken laten zien. De keuken heeft een vloer van ijsselsteentjes, deze werden ooit ter verzwaring van de schepen vervoerd vanuit Nederland. 
In de keuken hebben ze begin negentienhonderd een soort van aanrecht gemetseld waar later een wasbak en stromend water bij zijn gekomen. Ook hebben we een enorme schouw in de keuken waar in vroegere tijden in werd gekookt, en opzij in de broodoven het brood werd gebakken. Ik vind het een heerlijke keuken, ietwat bewerkelijk, maar heerlijk.
We hebben een aantal servieskasten aan één kant geplaats, want keukenkastjes zijn er niet. Graag zou ik een plank boven het aanrecht hebben, maar de muur is niet zo best, dus dat moet tot na de restauratie wachten.
Wel koken we op een moderne Boretti met 3 ovens, want koken is een hobby van ons allebei.

Bon Siman (goede week toegewenst) Petra

7 opmerkingen:

 1. Leuk om even bij jullie binnen te koekeloeren. Het verhaal van de steentjes blijft leuk. Ik kende het, waarschijnlijk niet van jou hoor..... maar wel ergens gelezen.
  Ik wens je ook fijne week. Liefs Leni

  BeantwoordenVerwijderen
 2. dat bewerkelijke neem je graag op de koop toe met zo'n heerlijke sfeervolle keuken! Ik duim voor je dat dan morgen toch eens EINDELIJK het "startschot"kan klinken! Potdomme nog;)

  Liefs,
  Lynd

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ziet er heerlijk uit zeg echt genieten en die lamp ook zo mooii hoop dat het allemaal een beetje mee gaat zitten wens jou ook een fijne week lieve groet rosita

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooi Petra, die foto van je tafel zo voor het raam, leuk om even in je keuken te kijken, gezellig ziet het er uit.

  Fijne week
  Liefs
  Tanja

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooi hoor.....jullie keuken zo gezellig...fijne week liefs van mij....xxx..

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heerlijk een kiekje van binnen, ik zie jullie daar zo zitten, gezellig, wijntje, of thee of koffie, of whatever het is goed toeven daar denk ik. Inderdaad het 'gedoe' burocratie etc, pffff.
  Maar liever dat dan niks of een flatje toch?
  Bij mij wordt het nu penibel of ik mijn huis aan kan houden, binnenkort familieberaad maar vrees met grote vrees .... dus nu geniet ik er elke dag nog maar even extra van en wens dat de economie op één moment totaal omkeert :) Tenslotte komen wensen toch nooit uit :)
  Maandag zijn er hier weer 6 kittens geboren, je wilt het NIET weten, allemaal weer even schattig. Maar ja. Pip, de moeder van het voorlaatste nest wordt vrijdag gesteriliseerd, maar Minou smeert hem steeds, en komt dan zwanger thuis, de .....stouterd.
  Maar ook hier geldt nu even, geniet er maar even van, ze zijn er nu eenmaal.
  Fijn weekend als je dit vandaag nog leest en doe allen mijn groetjes
  liefs
  Cathy

  BeantwoordenVerwijderen